La scurt timp dupa ce Mitubishi a lansat automobilul electric iMiEV pe piata locala, iar Renault a prezentat modelele Fluence ZE si Kangoo ZE, si BMW anunta ca ia in calcul Romania pentru lansarea noilor sale masini cu motoare electrice, i3 si i8, care fac parte din noul subbrand al constructorului german cunoscut ca "Project i".

"Aceste masini sunt proiectate in special pentru marile aglomerari urbane. Astfel, vor avea prioritate lansarile din marile metropole. Vom vedea i3 si i8 inclusiv in Rusia, la Mos­cova sau chiar si in Romania. Si in Romania exista mari aglomerari urbane si implicit va exista o cerere pentru astfel de masini", a decla­rat Ian Robertson, membru in consiliul de administratie al BMW Group responsabil de vanzari si marketing.

Modelele i3 si i8 vor fi lansate pe toate pietele unde este BMW prezent in 2013, la un interval de cateva luni distanta. BMW i3 este proiec­tat ca un automobil de oras, cu o lun­gi­me de aproape 3,9 metri si dis­pune de un mo­tor electric de 170 CP care poate accelera de la 0 la 100 km/h in opt secun­de. Potrivit oficialilor BMW, modelul i3 are o autonomie cuprinsa intre 140 si 160 km si poate rula cu o viteza ma­xima de cel mult 150 km/h. Incarcarea ba­teriilor la capacitate ma­xi­ma dureaza sase ore, iar daca se utilizeaza o priza speciala, se poate atinge o incarcare de 80% intr-o ora.

Citeste continuarea pe www.zf.ro.