Seful statului a mentionat ca a urmarit campania si ca este un moment important, trecandu-se intr-o noua etapa. Basescu a declarat ca are un mesaj catre romani, facand un apel catre acestia sa mearga la vot duminica. El a tinut sa mentioneze ca ii roaga pe romanii din diaspora sa voteze, stiind ca este un efort pentru acestia.

Basescu: Speranta mea la numirea lui Melescanu, desarta; Guvernul incearca sa obstructioneze votul

Presedintele a declarat ca a fost evident faptul ca membrii Guvernului, Ministerul de Externe incearca sa obstructioneze votul cetatenilor din strainatate, el mentionand ca speranta sa la numirea lui Teodor Melescanu la MAE a fost una desarta. 

"In ceea ce priveste campania electorala, ea se incheie teoretic astazi, la ora 24:00, dar cu tot acest zbucium se finalizeaza duminica, prin exercitarea dreptului suveran de a vota. Din acest punct de vedere, as face observatia ca a fost evident faptul ca membrii Guvernului, Ministerul de Externe incearca sa obstructioneze votul cetatenilor din strainatate", a spus Basescu.

Basescu: Am informatii ca sunt partide care au decis sa nu isi trimita reprezentantii in sectii

Presedintele Traian Basescu a mai spus ca are informatii ca sunt partide care au decis sa nu isi trimita reprezentantii in sectii de vot, pentru a intarzia procesul de votare.  El a mai spus ca face apel la partide sa nu procedeze astfel incat sa ingreuneze procesul de vot duminica.  Presedintele a precizat ca s-a adresat, in baza Constitutiei, MAE si BEC legat de procesul de vot in diaspora, mentionand ca Biroul i-a comunicat ca se pot constitui sectii noi.

Basescu: Dupa conferinta de presa veti gasi pe Facebook-ul meu un filmulet, sa vedem cum e pisicutul 

Presedintele Traian Basescu le-a spus, vineri, jurnalistilor, ca, dupa conferinta de presa pe care o sustine in aceste momente la Palatul Cotroceni, vor gasi pe contul sau de Facebook "un filmulet", "sa vedem cum e pisicutul".

Basescu a aratat ca, "dincolo de toate jignirile din aceasta campanie, isi mentine punctul de vedere ca, atunci cand este in fata sa, Victor Ponta este ca un pisicut". 

"Dupa ce va aparea transcriptul acestei declaratii, veti gasi pe Facebook un filmulet, sa vedem cum e pisicutul", a spus presedintele.

Ponta: Am si eu un filmulet cu domnul Basescu si o sa-l pun pe Facebook

Reactia premierului nu a intarziat sa apara. Victor Ponta a spus ca are si el "un filmulet" cu Traian Basescu, pe care-l va pune pe Facebook, facand aceasta declaratie dupa anuntul presedintelui.

"Vreau sa va spun urmatorul lucru: am si eu filmulet cu domnul Basescu, pe care o sa-l pun de Facebook-ul meu imediat dupa ce posteaza dansul. Eu am mai multi followers si e bine, daca cineva a uitat de Traian Basescu, sa se uite la mine pe Facebook", a spus Ponta.