"Femeile sunt un castig in politica", a spus Traian Basescu, la o dezbatere despre rolul femeilor, scrie Mediafax.

Potrivit presedintelui, au atras mai mult presa femeile elegante, ingrijite, care arata bine si care au si pregatire. "Cele care au avut o meserie, au avut o facultate facuta, au inteles lumea, viata, au reusit. Acum depinde fiecare unde fixeaza stacheta (...). In orice caz, eu cred ca se apropie vremea unei candidaturi a unei femei la Presedintia Romaniei", a declarat Basescu.

Potrivit acestuia, deja apar femei care au o oarecare vechime in politica si care sunt in primii 20 de oameni politici. "Eu as fi bucuros sa sustin o femeie la Presedintie sau la functia de prim-ministru", a mai spus presedintele. "Femeile umanizeaza politica", a adaugat seful statului.

"Udrea, un pariu castigat, un politician la moda si serios"

Presedintele Traian Basescu a apreciat, marti, vorbind despre rolul femeilor in politica, ca Elena Udrea este "un pariu castigat", el spunand totodata ca aceasta este "un politician la moda si serios", in timp ce despre Sulfina Barbu si Anca Boagiu a spus ca sunt politicieni seriosi. "Udrea sigur a fost un pariu castigat, pentru ca a fost si urmat pe urma de foarte multi politicieni si partide", a spus Basescu.

El a dat exemplu de femei care au cariere in politica: "Sulfina Barbu, un politician serios, Anca Boagiu - un politician serios, Elena Udrea - un politician la moda si serios, toate avand perspectiva sa creasca".

Traian Basescu a apreciat ca "femeile umanizeaza politica pe de o parte", iar pe de alta parte "sunt mult mai cinstite si mai loiale decat barbatii in politica". Presedintele a facut aceasta declaratie la o dezbatere cu femei de afaceri.