"Nu este legal sa stabilesti o firma care face o exploatare prin lege. Va fi respinsa cu siguranta de Curtea Constitutionala. Este doar un joc politic", a declarat, duminica, la Tebea, in judetul Hunedoara, presedintele Traian Basescu, raspunzand unei intrebari referitoare la Legea privind exploatarea de la Rosia Montana, trimisa Parlamentului, relateaza Mediafax.

Seful statului a spus ca marea problema este ca, dupa ce se va face o lunga dezbatere in Parlament, se va constata ca legea este neconstitutionala. "Nu se poate sa faci o lege care sa vizeze o firma. Va fi respinsa de Curtea Constitutionala pentru ca se va constata ca este o lege neconstitutionala", a adaugat Basescu.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, joi, dupa intalnirea cu Victor Ponta, ca PSD a convenit sa se revina la constituirea unei Comisii parlamentare speciale pentru Rosia Montana si retragerea procedurii de urgenta pentru proiectul de lege.

"Eu mi-am reafirmat convingerea ca este un proiect care in mod normal se asuma sau nu se asuma de catre Guvern.
Domnul prim-ministru a ramas pe ideea ca proiectul a fost inaintat in Parlament. PSD a convenit, vorbesc de domnul Ponta in calitate de lider PSD, sa revenim la formula convenita initial, a unei comisii speciale in Parlament, deci sa solicite retragerea procedurii de urgenta, comisie la care nu m-am opus niciodata si care sa se constituie dupa retragerea procedurii de urgenta din Senat", a spus Antonescu, dupa intalnirea pe care avut-o cu premierul Victor Ponta si alti lideri din USL la cabinetul sau de la Senat.

El a precizat ca la nivelul comisiei speciale ar urma sa aiba loc audieri ale tuturor partilor implicate in proiectul Rosia Montana.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Gura Humorului, dupa sedinta BPN, ca PDL nu sustine infiintarea unei comisii parlamentare privind exploatarea de la Rosia Montana si cere Guvernului sa corecteze proiectul si sa-l adopte prin Hotarare de Guvern.