Basescu a fost intrebat la un post de televiziune cum vede propunerea ca Darius Valcov sa ocupe pozitia de ministru al Bugetului, pentru care premierul a solicitat aprobarea prin decret al presedintelui.

El a raspuns ca il stie pe Valcov de cand acesta se afla in organizatia de tineret a PD, cand a propus ca acesta si alti tineri sa candideze in alegeri.

"A fost un primar ales si reales... in momentul de fata nu am a face niciun comentariu. Curtea Constitutionala ma obliga sa emit decretul. Cand il voi emite, probabil luni, undeva saptamana viitoare", a afirmat Basescu, potrivit Mediafax.

El a mentionat ca in cazul ministerului Culturii inca exista un ministru in functie cu puteri depline, in persoana lui Kelemen Hunor, in cazul caruia nu a emis decretul de eliberare din functie, iar in cazul lui Liviu Voinea, actualul ministru al Bugetului, mandatul ca membru in conducerea BNR incepe la 1 octombrie.

Senatorul PSD Darius Valcov, propus de premierul Victor Ponta pentru postul de ministru delegat pentru Buget, activeaza de doi ani in formatiunea social-democrata, el fiind, anterior, vreme de 12 ani, membru marcant al PD, primar PD al municipiului Slatina in doua mandate si liderul PDL Olt.

El a fost propus de premierul Victor Ponta pentru postul de ministru delegat pentru Buget. Initial, pentru aceasta functie a fost propus deputatul PSD Claudiu Manda, presedinte al PSD Dolj si vicepresedinte al comisiei de buget-finante, dar propunerea a fost respinsa de presedintele Traian Basescu.

Postul de ministru deleget pentru Buget, ocupat in prezent de Liviu Voinea, va fi vacantat deoarece Voinea urmeaza sa ocupe un post de viceguvernator la Banca Nationala.