Deciziile au fost semnate vineri de premierul Victor Ponta.

In luna iunie, Gherghina a fost votat ca membru in noul Consiliu de Administratie al Bancii Nationale.

Intrebat daca trecerea sa la Banca Nationala a venit in urma unor neintelegeri privind unele alocari bugetare, in special catre ministerul condus de Liviu Dragnea, Gheorghe Gherghina a raspuns: ”E o poveste, pentru faptul ca intotdeauna propunerile le primim de la ministere si Guvernul hotaraste cui da si cui nu-i da, prioritatile. E adevarat ca primele propuneri, cand vin, duc la un deficit de 10-11%, nu poti sa ramai cu acest deficit, dar noi le punem pe lista si Guvernul intotdeauna hotaraste care sunt prioritatile si cum facem pentru a inchide in deficitul stabilit”.

Gherghina a mentionat ca lucreaza in Ministerul de Finante din 1987, si ca a avut patru ani, intrerupere, cand a lucrat tot la BNR si a marturist ca isi dorea sa revina la Banca Nationala, mai ales pe pozitia aceasta, pentru ca a lucrat in perioada 2005-2009 ca si consilier.

Intrebat cine va mai face bugetul statului, dupa plecarea sa de la Finante, Gheorghe Gherghina a declarat ca Banca Nationala colaboreaza cu Ministerul Finantelor, pentru ca asa presupun indicatorii financiari, sa fie legati de cei bancari. ”Sunt convins ca se va face bugetul asa cum trebuie si in continuare”, a precizat el, adaugand ca directorii generali si directorii din Departamentul Bugetului sunt, in opinia sa, foarte bine pregatiti.

Si eu m-am bazat tot pe ei. Noi nu facem decat sa centralizam propunerile, selectam, apoi prezentam mai departe, pentru decizie”, a aratat el.

Gheorghe Gherghina a declarat, intrebat daca a facut un calcul cati ministri a schimbat in activitatea sa la Ministerul de Finante, ca a socotit la un moment dat si a schimbat noua ministri. ”Am socotit la un moment dat si aveam noua ministri schimbati. Ca secretar de stat. Daca imi puneti si ca director general, nu am numarat”, a spus Gherghina.