Programul Fullbright de schimburi culturale, stiintifice si educationale, desfasurat de SUA in toata lumea, inca din 1946, la initiativa senatorului William Fulbright, este coordonat, in State, de catre Biroul Afacerilor Culturale si Educationale al Departamentului de Stat. 

In Romania, programul este administrat de Comisia Fulbright Romano-Americana, infiintata in 1993.

Printr-un acord semnat in 2000 de Guvernele Romaniei si Statelor Unite ale Americii, partea romana, reprezentata de Ministerul Afacerilor Externe, s-a angajat sa puna la dispozitia Comisiei Fulbright un spatiu intr-o cladire adecvata, in centrul Capitalei, si sa achite toate cheltuielile aferente.

Pentru respectarea acordului, ministerul a solicitat, in 2001, inchirierea catre comisie a unei cladiri pe strada Nicolae Costinescu, in apropierea propriului sediu si al Palatului Victoria, aflata in administrarea RA-APPS, cu angajamentul ca plata chiriei va fi efectuata de la bugetul de stat. Astfel, in 2001 a fost incheiat un contract de inchiriere al carui termen de valabilitate a expirat insa la 31 decembrie 2009. 

Un document oficial obtinut de Mediafax releva ca acest contract nu a mai fost prelungit, iar Comisia Fulbright a acumulat, astfel, pana la 31 ianuarie 2014, un debit provenind din chirie si TVA, facturat si neincasat, in cuantum de 465.542 euro, echivalent a peste 2 milioane lei. Avand in vedere obligatiile asumate de partea romana, solutia gasita de Guvern a fost ca imobilul, proprietate privata a statului, sa fie trecut din administrarea Regiei Autonome pentru Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) in administrarea Ministerului Afacerilor Externe, care sa achite datoria acumulata, esalonat pe trei ani, din propriul buget.  RA-APPS si MAE vor incheia in acest sens o conventie de esalonare, in termen de 30 zile.