El a precizat ca propunerea de numire a lui Manda in postul de ministru va fi transmisa vineri dimineata Presedintiei.

Ponta a mai anuntat ca tot vineri dimineata va trimite si propunerea de numire a Rozaliei Biro ca ministru al Culturii.

Kelemen Hunor a anuntat anterior ca la 1 august se va retrage din postul de ministru al Culturii si de vicepremier, urmand sa fie inlocuit cu Rozalia Biro, senator UDMR.

Postul de ministru deleget pentru Buget, ocupat in prezent de Liviu Voinea, va fi vacantat deoarece Voinea urmeaza sa ocupe un post de viceguvernator la Banca Nationala.

Claudiu Manda este deputat la al treilea mandat, sef al PSD Dolj, a urmat cursurile Universitatii din Craiova, Facultatea de Stiinte Economice - Sectia Contabilitate, iar din 2009 este doctorand in management al Universitatii Valahia din Targoviste.

Claudiu Manda, in varsta de 39 de ani, s-a nascut la Craiova, la 20 decembrie 1975, este casatorit si are un copil.

Potrivit informatiilor de pe site-ul personal, Manda a urmat cursurile Universitatii din Craiova, Facultatea de Stiinte Economice, Sectia Contabilitate si Informatica de Gestiune, iar in 1999 a devenit "cel mai tanar expert contabil atestat din cadrul Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania". In 2009 devine doctorand in management al Universitatii de Stat Valahia din Targoviste.

De asemenea, avand gradul de sublocotenent in rezerva, in 2005 Claudiu Manda a absolvit Colegiului National de Aparare.

Claudiu Manda a fost, intre 2004-2006, secretar general al Tineretului Social Democrat, organizatie condusa in acea perioada de Victor Ponta (2002-2006).

Potrivit ultimei declaratii de avere publicate pe site-ul Camerei Deputatilor, Manda detine, in comuna doljeana Varvoru de Jos, un teren intravilan de 1.375 de metri patrati, in cota parte 1/2, precum si o casa de vacanta, de 84 de metri patrati, tot in cota parte de 1/2, dobandite in 2001 prin cumparare. De asemenea, el mentioneaza ca are, la Calafat, un teren intravilan de 910 metri partati si o casa de locuit de 310 metri patrati, dobandite prin cumparare in 1998, iar, in comuna Malu Mare, un teren intravilan de 1045 de metri patrati si o casa de locuit de 230 metri patrati, dobandite in 2011 prin cumparare.

La capitolul bunuri instrainate in ultimele 12 luni, acesta noteaza vanzarea unui teren in Filiasi, in valoare de 5.000 de euro.

Claudiu Manda a trecut in declaratia de avere si doua imprumuturi acordate in nume personal - SC Bogti Food SRL - 25.000 lei si SC Imoband Oltenia SRL - 146.750 lei.

La capitolul venituri realizate in ultimul an fiscal incheiat, el mentioneaza salariul si diurna de la Parlament - 80.322 lei, salariul de la Universitatea Spiru Haret - 2.084 lei, precum si veniturile salariale ale sotiei, de 74.400 lei, de la Spitalul de Boli Infectioase Craiova.

Pe site-ul personal al lui Claudiu Manda se mai arata ca una dintre pasiunile sale este motociclismul si ca "traieste intens fiecare meci al iubirii alb-albastre Universitatea Craiova, dar ar incerca si parasutism sau conducerea ambarcatiunilor cu motor".