"Eu ma sfatuiesc de obicei cu trei fosti prim-ministri: Isarescu, Nastase si Tariceanu, pe care ii apreciez si ca oameni si, in primul rand, experienta lor pozitiva. In vremea guvernelor celor trei, Romania a mers in directia buna asa incat toate lucrurile pe care le spune unul dintre cei trei, inclusiv ce a spus domnul Tariceanu, iau foarte in serios, in mare parte asa se si intampla, si nu am decat sa invat de la cei trei fosti buni prim-ministri ai Romaniei, sa incerc si eu sa fiu un prim-ministru bun", a spus Ponta. 

Fostul premier Calin Popescu-Tariceanu, senator PNL, a declarat, marti, intr-un interviu acordat Mediafax, ca prim-ministrul Victor Ponta face prea mult treaba altor ministri, el aratand ca exista riscul ca Ponta sa devina un "paratrasnet" in cazul in care in anumite domenii nu se ating obiectivele. 

"Pot sa va spun, asa, intr-o simpla propozitie, ca activitatea actualului premier este peste asteptarile mele. Insa, sigur, amploarea problemelor, multitudinea problemelor face sa fie nevoie de o implicare permanenta, nu numai a premierului, ci si a ministrilor. Ministrii mi se par uneori estompati, cu unele exceptii, evident. (...) I-as sugera premierului un singur lucru: sa tina cont ca si prezenta lui, sigur, fara indoiala, foarte utila, cateodata duce la estomparea personalitatii unora dintre membrii Cabinetului, care ar trebui sa aiba curajul sa aiba mai multa initiativa, sa iasa mai mult in fata si sa-si asume responsabilitatile ei insisi", a spus Tariceanu. 

El a precizat ca nu ar spune ca este vorba de un monopol de imagine al premierului Victor Ponta, aratand, insa, ca probabil premierul "face cam mult treaba altora". 

De asemenea, fostul premier a precizat ca Executivul condus de Ponta se concentreaza pe mai multe proiecte, existand mai multe astfel de initiative lansate in dezbaterea publica si a avertizat asupra riscului ca eforturile sa se dilueze. 

Tariceanu a vorbit, totodata, despre politica fiscala a Guvernului, el sustinand ca pare sa fie indreptata mai curand catre o supraimpozitare a contribuabulilor care deja sunt buni platnici.