Ministerul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, pentru Gandul, ca atacurile la care este supus din partea presedintelui Traian Basescu nu au legatura cu Raportul MCV sau integrarea in Schengen, motivele reale tinand de ce a descoperit in minister despre fostii ministri ai Transporturilor, scrie Mediafax.

"Lui Traian Basescu nu ii place ce am gasit in minister. Ar fi vrut sa fie ministri care sa nu caute nimic din trecutul ministerului, a celor care s-au perindat in fruntea ministerului", a fost reactia lui Fenechiu la declaratiile lui Traian Basescu.

Intrebat daca se refera la mandatul presedintelui Basescu in fruntea ministerului, Relu Fenechiu s-a limitat sa spuna ca este vorba de "lucruri din trecutul ministerului, a celor care s-au perindat prin fruntea sa”.

Anterior, presedintele Traian Basescu afirmase ca premierul Victor Ponta l-a asigurat ca se va rezolva problema legata de MCV privind ministrii cu dosare penale.

"Acum, hai sa fim cinstiti: eu nu sunt aici aparatorul lui Victor Ponta, dar este clar ca exista niste sensibilitati politice. Se pare ca liberalii tin foarte mult la prezenta domnului Fenechiu in Guvern. In conditiile astea, premierul trebuie sa rezolve si problema legata de MCV si trebuie sa aiba grija sa nu creeze un moment de instabilitate politica ce ne-ar costa infinit mai mult. Pot sa il inteleg, dar m-a asigurat ca va fi rezolvat acest lucru", a afirmat presedintele Basescu, la emisiunea "Dupa 20 de ani".

El a precizat ca a discutat ultima oara acum trei saptamani cu premierul Ponta pe acest subiect, iar raspunsul acestuia a fost pozitiv.

Presedintele a aratat ca el crede ca in decembrie va fi "un rezultat bun" privind raportul MCV si aderarea la spatiul Schengen daca Guvernul si Parlamentul isi vor rezolva toate punctele care le revin in urma ultimului raport MCV din ianuarie.