Traian Basescu a afirmat ca premierul s-a "pripit" atunci cand a anuntat ca denunta acordul de colaborare institutionala si i-a recomandat sa mai "rabde" pana la sfarstiul mandatului sau de sef de stat, intrucat documentul il scuteste de multe explicatii atat pe el, cat si Executivul pe care il conduce. 

"Primul-ministru s-a pripit. Ii recomand sa mai rabde pana pe 22 decembrie 2014 acest acord, pentru ca il ajuta si il scuteste de multe explicatii si pe el, si Guvernul lui, si da partenerilor nostri sentimentul de stabilitate in drumul european al Romaniei si in consolidarea relatiei transatlantice si in respectarea statului de drept'", a spus Basescu. 

"Fac un apel la premier sa reanalizeze decizia pe care a luat-o. Eu pot sa cred si faptul ca, fiind foarte cald ieri, poti deveni nervos. Accept si ideea ca premierul nu s-a uitat la emisiune si nu a vazut exact ce am spus eu si ce a spus ziaristul si a mers pe preluarile pe care le-au facut televiziunile fara a da exact dialogul la care, repet, raspunsul meu nu a fost suficient de promt, dar in niciun caz nu imi poate atribui formularea pe care a mentionat-o in scrisoarea prin care ma anunta ca denunta acordul de cooperare institutionala", a spus Basescu, in declaratia de presa sustinuta la Palatul Cotroceni. 

Premierul Ponta i-a transmis, miercuri, presedintelui scrisoarea de denuntare a pactului de colaborare institutionala semnat de cei doi, ca urmare a declaratiilor facute marti de seful statului.