Business Insider prezinta o lista cu unele dintre cele mai ciudate ingrediente folosite la producerea unor produse alimentare.

Starbucks foloseste un ingredient obtinut din gandaci, pe post de colorant alimentar.

De multe ori, gandacul cochineal este folosit in locul colorantilor alimentari rosii. Din iaurt, dulceata de cirese, gemuri, prajituri si din produsele pe baza de tomate, o persoana consuma cel putin o jumatate de kilogram de colorant rosu de-a lungul vietii. Potrivit sursei citate, acest lucru echivaleaza cu ingerarea a cu cel putin 70.000 de gandaci cochineal.

La preparerea inghetatei se foloseste un extract din glande anale de castor. Aromele de vanilie si zmeura sunt imbunatatite prin "castoreum", un amestec de secretii anale si de urina de castor. Acesta este folosit si la fabricarea parfumurilor.

Produsul, aprobat de Food and Drug Administration , este incadrat ca „aroma naturala”, niciodata precizandu-se exact originea acesteia.

La fabricarea berii se foloseste un extract din vezica de peste. Ihtiocolul, sau vezicile urinare de peste, dau berii o stralucire aparte.

In compozitia produselor de fast-food Wendy’s Chili se foloseste nisip. Un ingredient cheie pentru produsele Wendy’s Chili este un agent anticoagulant denumit dioxid de siliciu. Denumirea populara este aceea de nisip sau praf de sticla.

Jeleurile contin un ingredient obtinut din tesut animal. Gelatina se obtine din colagen, prin fierberea tesutului conjunctiv animal. In prezent, gelatin este facuta, cel mai probabil, din piele de porc.

Guma de mestecat contine o substanta obtinuita din secretii de ovine. Lanolina este o secretie grasa, ce provine din lana de oaie. Este un aditiv aprobat de Food and Drug Administration, folosit pentru a inmuia guma de mestecat. Acesta poate fi, de asemenea, gasit in produsele cosmetice de protectie solara sau in produsele pentru copii.

Branza contine rumegus de lemn. Celuloza, care se fabrica din rumegus, este un ingredient folosit in prepararea branzei. Ea ajuta la pastrarea starii de agregare a produsului lactate.

In paine este folosita o substanta care se fabrica din pene de rata sau par uman. L-Cisteina este un aminoacid introdus de multe ori in aluat, ca si balsam, pentru ca imbunatateste textura produselor de panificatie. Acesta este realizat din par uman sau pene de rata. Desi 80 la suta din L-Cisteina este facuta din par uman, McDonald’s foloseste penele de rata pentru placinta calda cu mar copt.

Chipsuri de cartofi contin agenti de curatare. Bisulfatul de sodiu este utilizat cel mai frecvent pentru curatare a toaletelor. Este, de asemenea, folosit pentru a extinde perioada de valabilitatea si a intarzia decolorarea chipsurilor.