Centrul seamana cu un campus de birouri, „imbracat” in totalitate in sticla. Bucataria reprezinta un departament foarte bine organizat, unde fiecare meniu este testat timp indelungat (uneori chiar ani de zile) pana sa ajunga sa fie dezvoltat si comercializat. Avand in vedere ca lantul american isi vinde produsele in tari din intreaga lume, ceea ce inseamna automat culturi diferite, eforturile de a adapta produsele sunt uriase, noteaza Business Insider.

Bucatariile McDonald's sunt amplasate la ultimul etaj al cladirii. Toate coridoarele cladirii sunt denumite in functie de activitatea care se desfasoara in locul respectiv.  De pilda, bulevardul Big Mac arata astfel: pe partea stanga sunt asezate bucatariile, iar pe partea dreapta birourile de teste.

Bucataria McDonald's seamana mai degraba cu o sala de conferinte decat cu o bucatarie traditioneaza, scrie site-ul american, deoarece este formata din pereti de sticla, iar mese cu scaune de birou inconjoara spatiul de gatit.


Toate produsele sunt gatite dupa retete clare. Chiar si rumenirea chiflelor are loc dupa o reteta anume, pentru ca acestea sa arate perfect. In sediul din Illinois se prepara numeroase produse de fast-food care n-au ajuns inca pe niciuna dintre pietele unde lantul american activeaza.

Coordonarea activitatilor McDonald's este realizata de mai multi chef manageri, care se ocupa atat de modul de preparare a mancarii, cat si de testarea lor si de eventuale imbunatatiri.

In centrul de testare, toate produsele livrate de departamentul de food&beverages sunt testate in detaliu, de la culoare, aparenta si pana la aroma si gust. Mai multe fotografii din sediul McDonald's gasiti AICI.