"Datoriile Diverta depasesc 10 milioane de euro, de aceea am ales sa intram in reorganizare judiciara. Conjunctura economica si inflexibilitatea dezvoltatorilor (centrele comerciale - n. red.) au dus la probleme de cash-flow", a spus Amalia Buliga, directorul general al Diverta.

Administratorul judiciar va fi Casa de Insolventa Transilvania.

Proprietarul Diverta, Octavian Radu, a precizat ca unele magazine au inceput sa "consume" mai mult decat au produs, urmarea fiind acumularea de datorii la furnizori si developeri si intrarea in dificultate de plata. "Criza si numarul din ce in ce mai mic al clientilor care au achizitionat produse au intrat in contradictie cu cheltuielile, care, cu toate eforturile noastre, nu au putut fi reduse", a spus Radu.

Reteaua Diverta este doar ultima victima a crizei economice. Aceasta a dus inca de anul trecut la scaderea atat a numarului de clienti, cat si a valorii cosului mediu de cumparaturi.

In cifre asta a insemnat o scadere a vanzarilor cu  37%, de la 48 de milioane de euro in 2008 la doar 30 de milioane de euro in 2009. Aceasta companie se adauga altor 10.000 aflate deja in diverse stadii de insolventa.

Ultimele statistici arata ca la sfarsitul lunii martie peste 5.600 de companii erau in procedura de insolventa, iar mai mult de 4.000 nu au putut evita intrarea in faliment.