"Dominatia Google pe piata web nu are sens din punct de vedere economic si nu este sanatoasa. Imaginati-va un grup energetic care ar acoperi 95% din piata, autoritatile in domeniul concurentei ar reactiona imediat. Asa ca da, daca Google abuzeaza de pozitia dominanta pentru a exclude in mod sistematic concurentii, atunci, in ultima instanta, ar trebui sa fie avuta in vedere ceva de genul divizarii", a afirmat ministrul social-democrat, intr-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, care va aparea duminica. 

Ideea a fost deja evocata de ministrul german al Economiei, social-democratul Sigmar Gabriel. 

Maas a recunoscut ca industria informatica nu mai cunoaste frontiere de foarte mult timp, fiind prea vasta pentru regulile nationale, el cerand crearea "unui drept international pentru Internet". 

In Germania, exista nemultumiri mari la adresa Google. Cel mai mare grup editorial din tara, Axel Springer, conduce o campanie impotriva pozitiei dominante detinute de Google pe piata, facand parte dintre companiile care au facut o plangere comuna impotriva operatorului de servicii de cautare pe Internet, la Comisia Europeana.  Maas, ale carui atributii includ si protectia cosumatorilor, recunoaste in interviu ca utilizeaza zilnic si intensiv serviciile Google