Intr-un mesaj publicat pe site, echipa Google+ a precizat ca intentia initiala a fost de "a crea o comunitate cu oameni reali", dar aceasta decizie "a exclus, totodata, un numar de oameni care voiau sa fie parte (din comunitate, n.r.) fara sa-si foloseasca numele lor reale". 

Desi utilizarea numelor reale nu a avut un prea mare efect in primele zile pe reteaua sociala, utilizatorii au inceput sa se planga de aceasta politica in momentul in care Google a inceput sa-i forteze pe comentatorii de pe YouTube sa-si faca un cont. 

Presedintele executiv al Google, Eric Schmidt, a declarat ulterior ca Google+ a fost initial un serviciu de identitate pentru multele servicii online ale companiei si ca utilizatorii puteau sa mearga in alta parte. 

"Stim ca politica noastra in ceea ce priveste numele a fost neclara si acest lucru a dus la cateva experiente dificile, inutile pentru unii dintre utilizatorii nostri. Pentru asta le cerem scuze si speram ca schimbarea de astazi este un pas inainte in a face Google+ locul primitor si cuprinzator pe care ni-l dorim", se arata intr-un mesaj al companiei. 

Google+ are in acest moment 343 de milioane de utilizatori activi lunar, potrivit unor date prezentate de Statista, informeaza theguardian.com. In schimb, Facebook, cea mai mare retea de socializare, are peste 1,28 de miliarde de utilizatori, in timp ce platforma online Twitter are in jur de 255 de milioane de utilizatori in fiecare luna. 

Desi Google sustine ca nu mai sunt restrictii, exista cateva reguli ale numelui care trebuie respectate. Astfel, numele folosit pentru crearea profilului trebuie sa fie compus din prenume si nume, dar unul dintre ele poate reprezenta o initiala.

De asemenea, utilizatorii nu se pot da drept altcineva, iar numele poate fi schimbat doar de cateva ori.