Pentru asta trebuie sa ai acces la internet si un calculator. In rest, procedurile sunt foarte simple si nu-ti solicita mult timp.

Cateva exemple de site-uri cu ajutorul carora poti trimite SMS-uri gratuit, testate de incont.ro:

Moove.ro

Poti trimite 10 mesaje pe zi, oricand, catre orice retea mobila din Romania. In plus, iti poti salva numerele de telefon in agenda, iar reply-urile ajung direct pe mobilul tau. Trebuie doar sa te inregistrezi. Ti se cer: nume, e-mail si numar de telefon. Dureaza un minut si chiar functioneaza.

In functie de cat de mult este solicitat serverul, mesajul tau poate fi trimis imediat sau poate dura ceva mai mult timp.

free--sms.com
De aici poti trimite doar 10 SMS-uri gratuite, dupa care daca mai aduci si alti prieteni sa se inscrie primesti credit si poti trimite in continuare. Avantajul este ca poti trimite sms in mai multe tari.

Dureaza mai mult timp pana ce primesti pe telefonul tau codul de confirmare in urma inregistrarii, ceea ce ne face sa credem ca si mesajele vor ajunge cu ceva intarziere la destinatar.

vistasms.com

La fel ca si in cazul celorlalte site-uri, trebuie sa te inregistrezi prin completarea catorva date. Apoi, poti trimite doar un mesaj gratis oriunde in lume. Daca  vrei mai multe trebuie sa platesti. Insa in caz de urgenta chiar si un singur SMS te poate salva din probleme.

emobil.ro
Site-ul propune pentru membrii sai un serviciu prin care pot trimite direct SMS-uri catre orice mobil din orice retea. Acest serviciu este disponibil doar pentru membrii inregistrati. Ti se cer deja obisnuitele date personale - nume, e-mail, oras, numar de telefon, plus marca si modelul mobilului tau.

Seria de exemple poate continua insa modul de folosire nu difera substantial de cele prezentate mai sus.

Ca riscuri, nu poate garanta nimeni ca odata inregistrat, numarul tau de telefon nu va fi folosit si in alte scopuri, chiar daca pe site-uri esti anuntat ca datele tale sunt in siguranta.

O alta problema ar fi ca nu intotdeauna mesajele ajung la destinatie sau ajung cu intarziere si nu prea te mai ajuta.