Ponta a spus ca opozitia va privi foarte atent modul in care Mihai Razvan Ungureanu va gestiona relatia cu presedintele Traian Basescu, noteaza Mediafax.

El a citat un articol din Financial Times, care scria sa problemele "vicleanului" Traian Basescu nu se rezolva prin instalarea noului Guvern.

"Cred ca este un avertisment serios si cred ca in 2007 ati pierdut functia de ministru de Externe tot in urma unei gestionari defectuoase a relatiei cu presedintele Traian Basescu. Obligatia mea si a dumneavoastra este de a privi spre viitor. Presedintele Traian Basescu este un om al trecutului, un om care isi va incheia mandatul. Noi avem datoria sa facem alta politica. Imi doresc sa avem cu adevarat un prim-ministru, nu un presedinte-premier", a spus Ponta.

Ponta catre Ungureanu: "Ma bucur ca nu ati acceptat persoane indezirabile, ca Udrea si Igas"

Presedintele PSD a afirmat ca se bucura pentru ca Ungureanu nu a acceptat in Guvern "ministri care reprezentau nume si persoane cu totul indezirabile". "Ma bucur ca nu ii aveti in Guvern nici pe doamna Udrea, nici pe domnul ministru Igas. Faptul ca au fost inlocuiti dovedeste ca toate criticile aduse de opozitie erau intemeiate", a spus el.
Victor Ponta a mai declarat ca premierul desemnat nu mai este independent din moment ce conduce un guvern politic.

Ponta a spus ca premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, conducand un guvern politic, nu mai poate fi considerat independent, ci om politic.

Crin Antonescu: Liberalii nu se potrivesc "stilistic" cu "suflul nou" al discursului liderului PSD Victor Ponta

Crin Antonescu a fost intrebat, in conferinta de presa organizata dupa o reuniune a liderilor PNL, daca liberalii au fost deranjati de discursul lui Ponta in Parlament.  El a spus ca USL a convenit ca nu participa la investirea Guvernului Ungureanu, decizie luata impreuna cu PSD si PC.  Potrivit lui Antonescu, Victor Ponta a considerat ca ar fi mai bine sa mearga presedintii partidelor in Parlament pentru a expima punctele de vedere. 

"Optiunea noastra a fost alta", a continuat liderul PNL, mentionand ca, daca tot era hotarat sa mearga, Ponta a fost rugat sa vorbeasca in numele USL. 

Crin Antonescu a adaugat ca nu s-a vorbit de expunerea a 15 sau 5 conditii. 

"Nu ne potrivim stilistic cu suflul nou al discursului domnului Ponta", a mai spus el.

Liderul PSD a precizat ca parlamentarii USL nu vor participa la votul de investire pentru ca au anumite retineri fata de unii dintre membrii noului Guvern, desi atacurile din media "au mers uneori prea departe, folosindu-se cuvinte precum clone, consilieri, second-hand".

Presedintele PSD i-a solicitat lui Ungureanu sa nu continue politica guvernului Boc in ceea ce priveste procedura angajarii raspunderii in Parlament. "Frigul de afara si schimbarea lui Boc nu reprezinta solutia la problemele celor din strada, reprezinta doar un respiro, care poate dura o saptamana, doua. Singura schimbare care trebuie facuta este schimbarea modului de guvernare si a modului de rezolvare a problemelor cetatenilor. Autismul fostului guvern a dus la caderea acestuia, cred ca reconectarea la ce inseamna vocea publica va poate ajuta", a afirmat Ponta.

Citeste si:

Foc cu forinti. Bancnotele scoase din uz in Ungaria, folosite ca brichete pentru incalzirea institutiilor de stat

Calugarul misterios care produce miliarde de dolari din bauturi energizante. Brandul care a taiat din aripile Red Bull