"Hotararea pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie este una de referinta, atat prin prisma faptului ca este printre primele hotarari irevocabile pronuntate in materia dobanzilor, cat si prin aceea ca aduce o contributie semnificativa la clarificarea interpretarii si aplicarii corecte a legislatiei fiscale din Romania", se arata intr-un comunicat al D&B David si Baias, societatea de avocati corespondenta a PwC Romania, care a reprezentat rafinaria din Campina in acest proces.

In urma cu aproape patru ani, ANAF a respins cererea rafinariei de rambursare a TVA, emitand ulterior mai multe alte acte impotriva societatii, toate fiind insa anulate in instanta.

Valoarea TVA solicitata la rambursare a fost de circa 12 milioane de lei.

Dupa ce instantele de judecata au constatat ca suma respectiva ar fi trebuit rambursata, Steaua Romana a cerut, intr-un nou proces cu ANAF, plata unor dobanzi, intrucat nu a putut folosi banii pe care era indreptatita sa ii primeasca.

Rafinaria Steaua Romana, controlata de firma Omnimpex Chemicals Bucuresti, si-a oprit activitatea in urma cu cativa ani. Astfel, in perioada 2009 - 2010 compania nu a avut bani pentru achizitia de titei, astfel ca si-a sistat operatiunile, iar in iulie 2010 a anuntat ca toti cei 330 de angajati au fost concediati colectiv.