Institutul de sondaje Gallup a tinut sub observatie 150 de tari si teritorii, incepand din 2009, cu scopul de a cartografia emotiile oamenilor.

Chestionarul a constat in cinci intrebari menite sa descopere daca respondentii au resimtit emotii pozitive sau negative in ziua respectiva, scrie Washington Post.

Concluzia a fost ca Singapore este tara cel mai putin emotionala din lume. Deficitul emotional isi are baza in sistemul de educatie, care nu incurajeaza elevii sa se aprecieze suficient. 

La polul opus, Filipine abunda in emotii, fiind o natiune puternic catolicizata. 

Romania se situeaza pe locul 59, dintre cele 150 de tari evaluate, fiind mai emotionala decat Rusia, Ucraina, Bulgaria sau Moldova.

In afara de Singapore, popoarele cu cea mai scazuta rata a emotiilor sunt toate foste membre ale Uniunii Sovietice. Tot acestea se numara printre cele mai mari consumatoare de tigari si alcool.

Pe de alta parte, oamenii din America sunt de-a dreptul exuberanti, atat tarile din America de Nord, cat si cele din America de Sud inregistrand punctaje foarte bune. Americanii si canadienii, alaturi de cei din tarile latine, sunt printre oamenii care isi exprima cel mai usor emotiile.

Tarile vorbitoare de limba engleza si spaniola sunt si ele foarte emotionale, iar locuitorii lor sunt, in general, fericiti.

Potrivit sondajului Gallus, "America Latina se afla in topul tarilor cu emotii pozitive, prin Panama, Paraguay si Venezuela".

Continentul african se numara printre regiunile cu cele mai multe emotii reprimate, insa si aici sunt exceptii. Africa de Sud inregistreaza un scor mai bun, probabil datorita legaturilor sale cu Europa de Vest.

Orientul Mijlociu nu este nici el foarte fericit. "Emotiile negative sunt cel mai des intalnite in Orientul Mijlociu si Africa de Nord, mai precis in Irak, Bahrain si Palestina", se arata in cercetarea Gallup.