Carburantii ataca din nou pragul de 6 lei pe litru. Benzina a crescut cu 12% fata de inceputul anului, iar motorina cu 7%. Sortimentele scumpe deja au depasit acest nivel

Benzina si motorina se indreapta din nou spre pra­gul de 6 lei pe litru, in timp ce sortimentele scumpe deja au depasit acest nivel, dupa o serie de scumpiri succesive aplicate de la inceputul acestui an de companiile petroliere. Scumpirile au fost generate mai ales de evolutia bari­lului de petrol care ieri se tranzactiona la circa 67 de dolari, in crestere fata de nivelul de 51 de dolari de la inceputul anului, scrie Ziarul Financiar.

Registrul de bani personali: Instrument util la control sau birocratie inutila? Documentul a mai existat in lege, dar a fost eliminat pe motiv de neconstitutionalitate

Registrul de bani personali pare a fi un instrument inutil pentru controalele Antifraudei atata timp cat inspectorii nu pot sa verifice daca sumele declarate corespund realitatii. Desi legea prevede ca ospatarii sau vanzatorii sunt obligati „sa prezinte sumele aflate asupra lor”, practic Antifrauda nu poate face perchezitii. Mediul de business spune ca registrul va produce doar mai multa birocratie costisitoare, in timp ce Antifrauda sustine ca tocmai patronii l-au solicitat pentru a-si controla mai strict angajatii, scrie www.capital.ro.

Lovitura in telecom: Unul dintre directorii de la Samsung pleaca la Allview din Brasov

Alexandru Munteanu, unul dintre cei mai cunoscuti manageri romani din industria locala de telecom, a fost recrutat de compania brasoveana Visual Fan, care comercializeaza sub brandul propriu Allview telefoane, tablete si alte gadgeturi, au declarat pentru Ziarul Financiar mai multe surse din piata. El se va alatura echipei Allview incepand cu luna viitoare.

Modelul Teodorovici: birocratie-mamut pentru un bacsis la domiciliu

Fiscalizarea bacsisului ramane o problema in anumite sectoare, cum ar fi livrarea de bunuri si prestarea de servicii la domiciliu sau calatoria cu taxiul, in conditiile in care Guvernul a aprobat recent impozitarea bacsisului cu 16% si trecerea acestuia pe un bon fiscal separat. Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, afirma luni ca persoanele care vor sa dea bacsis pentru cei care aduc pizza la comanda trebuie sa mearga la firma pentru a primi bonul fiscal, scrie www.adevarul.ro.

Bancile amana “restartul” economiei. De ce nu pot relua creditarea

Dupa mai multi ani de asteptare, fara succes, a redresarii cresterii economice si a ameliorarii eficientei institutionale, bancile, autoritatile de reglementare si guvernul au ajuns la concluzia comuna ca nivelul curent al creditelor neperformante din Romania este principalul obstacol impotriva relansarii creditarii, conform unui studiu realizat de compania Deloitte pentru Consiliul Patronatelor Bancare din Romania, scrie www.wall-street.ro.

Antreprenorii romani descopera miza participarii la targuri: „In businessul modern, contactul international este obligatoriu"

La cel mai mare targ de produse alimentare, Anuga, numarul firmelor romanesti care vor participa anul acesta se apropie de 80. La editia anterioara, in 2013, au fost 67, iar in urma cu 12 ani doar trei. Este numai un exemplu, dar tendinta este clara. La astfel de evenimente internationale numarul firmelor romanesti care participa creste rapid, pentru ca acolo iau pulsul pietei, se evalueaza in raport cu concurenta, cauta noi parteneri de afaceri, scrie Business Magazin.

Complexul Energetic Hunedoara, pe un butoi cu pulbere. Cum a infiintat guvernul Ponta si cum a adus in pragul falimentului o companie cu 7.000 de angajati

Insolventa Complexului Energetic Hunedoara pare inevitabila. Mai nou, pe lista creditorilor care au deschis dosar de insoltenta la Tribunalul Hunedoara s-a inscris si casa de avocatura Bostina si Asociatii. In ciuda situatiei extrem de dificile in care se afla CE Hunedoara si a numeroaselor cereri de intrare in insolventa, companie cu aproape 7.000 de angajati, premierul Victor Ponta si ministrul energiei Andrei Gerea evita orice dezbatere publica legata de acest subiect. Pentru CEH, insolventa inseamna direct faliment, scrie www.hotnews.ro.

BCE si-a indeplinit in aprilie tinta de achizitii de obligatiuni, de 60 mld. euro, pentru relansarea economiei zonei euro. In ce tari au mers cei mai multi bani

Banca Centrala Europeana si-a indeplinit obiectivul privind achizitiile de obligatiuni si in luna aprilie, in conditiile in care a achizitionat titluri in valoare de 60,3 miliarde de euro in cea de a doua luna a programului de relaxare cantitativa, transmite Bloomberg. Pentru a stimula cresterea economiei zonei euro, BCE a anuntat ca incepand din luna martie va achizitiona lunar obligatiuni suverane ale statelor din zona euro si bonduri corporatiste de pana la 60 de miliarde de euro, pana in luna septembrie 2016.

Grecii de la OTE, proprietarii Romtelecom si Cosmote, negociaza preluarea Albtelecom, pentru peste 200 mil. euro

OTE, cel mai mare operator de telecomunicatii din Grecia, care detine Romtelecom si Cosmote in Romania, negociaza preluarea operatorului albanez Albtelecom, o tranzactie evaluata la 200-230 milioane de euro, transmite site-ul ekathimerini.com. OTE vrea sa-si extinda prezenta pe piata din Albania, unde detine din 2000 operatorul de telefonie mobila AMC.

McDonald’s recunoaste ca se prabuseste si vrea sa vanda cat mai multe magazine in sistem de franciza

Lantul de restaurante de tip fast - food McDonald's a anuntat, luni, ca isi va reorganiza activitatile, prin cresterea numarului de restaurante operate in sistem de franciza si regruparea in patru divizii, transmite AFP, potrivit Agerpres. Conform planului strategic prezentat luni, producatorul celebrului 'Big Mac' vrea ca pana in 2018 sa vanda francizatilor sai 3.500 dintre restaurantele aflate in gestiune proprie, astfel ca, peste trei ani, aproximativ 90% din cele 36.000 de restaurante McDonald's din lume sa fie in sistem de franciza, fata de 81% in prezent.