„Cine uita sa investeasca in brand face cea mai mare greseala. Contextul economic nu conteaza"

“Investitiile in crearea unui brand, in promovarea si pozitionarea acestuia pe piata pot ajuta companiile locale sa creasca, influentand astfel economia nationala sa atinga un ritm anual de crestere de 5%. Puterea sta in mainile managerilor si ale antreprenorilor de pe plan local, care trebuie sa investeasca in comunicare, marketing si in brandul companiei sau al produselor, indiferent de contextul de piata, scrie ZF.

Mai are Romania nevoie de FMI sau poate sa stea pe propriile picioare si sa fie si credibila, in acelasi timp, in fata pietelor financiare?

Romania este stabilizata din punct de vedere macroeconomic si ar putea sa renunte la statutul de tara „asistata“ de institutiile financiare internationale si sa stea pe propriile picioare, credibila in fata investitorilor, existand si avantajul contextului financiar extern care permite finantarea deficitelor externe si interne la rate convenabile ale dobanzilor. Insa riscul aparitiei unor noi tensiuni in zona euro in viitorul apropiat si antecedentele derapajelor economice interne in perioadele in care Romania nu a fost monitorizata de partenerii externi nu permit finalizarea prematura a acordului cu FMI, ci impun chair continuarea colaborarii, eventual sub forma unui nou program, eventual mai flexibil, ca in cazul Poloniei, considera analistii, potrivit ZF.

Ce taxe percep Orange, Vodafone si Telekom pentru apelurile clientilor catre operatorii din call-center

Orange Romania percepe abonatilor persoane fizice care doresc acces direct la operator, prin numarul 401, un tarif de 0,15 euro/minut, TVA inclus, oferind primele 40 de secunde gratuit celor care apeleaza. Abonatii pot apela insa gratuit numarul 411 intre orele 8 si 21. Clientii Vodafone Romania pot apela gratuit la *222 departamentul de relatii clienti, insa platesc 0,68 euro/apel, indiferent de durata, daca solicita transfer direct la operator apeland numarul *555 disponibil non-stop, arata datele companiei, noteaza Business Magazin.

Zece trucuri pentru a nu fi pacalit la service

Vizitele la atelierul de reparatii auto nu sunt niciodata o placere. Cu ajutorul unor proprietari de service, mecanici si soferi patiti, Capital a intocmit o lista de reguli care, urmate, pot face ca intretinerea masinii sa devina mai putin stresanta si mai putin costisitoare.

Cat l-au costat pe Ponta cei 4 milioane de fluturasi anti-Iohannis, impartiti de Posta Romana cu talonul de pensie

Posta Romana, institutie a statului, a distribuit in timpul campaniei prezidentiale, alaturi de talonul de pensie, peste patru milioane de flyere, comandate si platite de PSD, prin care pensionarii erau anuntati ca prezidentiabilul ACL, Klaus Iohannis, vrea sa le taie pensia daca va iesi presedinte. Posta Romana este condusa de un membru PSD, care a declarat ca s-a incheiat un contract pentru impartirea acestor fluturasi. Intreaga operatiune i-a costat pe social-democrati in jur de 50.000 de euro, arata gandul.info

Cine e romanul care va gestiona Profi, un business polonez de 1,8 miliarde de lei. Vrea sa ajunga la 1.000 de magazine 

Fondul de investiíi polonez Enterprise Investors, care opereaza lantul de supermarketuri Profi, l-ar putea numi in functia de director general pe Daniel Cirstea, actualmente director de operatiuni, potrivit economica.net.

Proiectul de 10 milioane de euro care va schimba litoralul romanesc. Foto

Falezele Mangalia-Saturn si Jupiter-Neptun vor fi reabilitate si reamenajate cu fonduri europene, valoarea investitiei fiind de aproape zece milioane de euro, iar lucrarile ar urma sa fie gata pana la sfarsitul anului viitor, sustin reprezentantii Primariei Mangalia, transmite Mediafax.

Facebook, noul “Rai” al spammerilor "tip Yahoo Messenger": naivitati, retrospectiva, ce urmeaza in Romania

Facebook va implementa un update masiv al controlului privacy in urmatoarele saptamani, acest lucru declansand deja (re)cunoscutele temeri de nou ale oamenilor. Multi se tem ca Facebook va depasi limitele acceptate in ceea ce priveste dreptul la viata privata, noteaza wall-street.ro

Vladimir Putin a intrat ilegal in Spania, in anii 1990, pentru a vizita oligarhi

Vladimir Putin a intrat in Spania ilegal de nenumarate ori, pe cale maritima, in anii 1990, evitand controlul vamal, prin Gibraltar, pentru a se intalni cu oligarhi rusi, afirma Karen Dawisa, autorul cartii "Cleptocratia lui Putin: cine este stapanul Rusiei?", conform TheLocal.es.  Potrivit expertului rus, Vladimir Putin, care a fost viceprimar al orasului Sankt-Petersburg in perioada 1991-1996, a folosit fonduri din bugetul municipal pentru a le construi vile prietenilor sai in Spania.