Masina lui Ponta si a lui Voinea s-ar putea sa ramana fara benzina pe drum: companiile au ajuns mai mult sa economiseasca decat sa ia credite si sa investeasca, iar populatia prefera sa scape mai repede de credite decat sa consume mai mult

Pentru premierul Ponta si pentru viitorul viceguvernator al Bancii Nationale Liviu Voinea scaderea economica din trimestrul doi (1% fata de T1) nu a insemnat nimic altceva decat ca economia nu mai merge cu 130 de kilometri pe ora, ci a incetinit la 100, dar ”tot inainte mergem”.  Inainte sa vad cum masina merge cu 100 de kilometri pe ora, m-as uita sa vad cata benzina sau motorina mai are economia. Marti, 26 august, au venit indicatorii monetari pe luna iulie, care nu arata o incredere extraordinara in evolutia viitoare a economiei, cel putin din perspectiva companiilor, scrie Cristian Hostiuc in ZF.

Se schimba calculul accizelor in 2015: se va ieftini benzina? Doua posibile scenarii

Cursul de schimb folosit pentru accize in 2014, de 4,7380 lei/euro, nu va mai fi aplicat anul viitor. Specialistii in taxe arata ca exista doua scenarii de calcul pentru 2015. In ambele, accizele ar trebui sa scada, potrivit Capital. Cursul de schimb la care se vor calcula accizele in 2015 va fi ales, conform Codului fiscal, dintre nivelul comunicat de BCE la 1 octombrie 2014 si cel care a fost comunicat la 1 octombrie 2013. Cursul va fi indexat cu rata anuala a inflatiei.

Secretul „aurului negru“ Care sunt cele cinci companii care fac 1 miliard de euro din comertul cu motorina

Nu au branduri populare sau capacitati de productie, dar cu cateva sute de angajati cinci businessuri din distributia de carburanti au facut anul trecut 1 mld. euro si se afla printre cele mai mari afaceri antreprenoriale dezvoltate in Romania.  In Romania, sunt numai 50 de com­panii controlate de antreprenori locali care au afaceri de peste 100 mil. euro. Patru dintre aces­tea cumpara si vand carburanti. Oscar Downstream, Planoil Industries, Comision Trade, Rottco Consult şi Unicom Holding sunt cele cinci firme care au strans miliardul de euro anul trecut. Cine sunt insa oamenii care controleaza aceste companii aflati din ZF.

Acest bancher din Romania nu a dat niciodata un credit pe care sa nu-l recupereze

Vlad Ponta conduce din 2010 departamentul Citi Commercial Bank din cadrul Citi Romania, divizie ce a inregistrat o crestere de 5% in 2013 comparativ cu 2012, cu un procent de 0% al creditelor neperformante. "Rolul meu presupune coordonarea departamentelor de companii medii si mici, cu o cifra de afaceri de pana la 50 milioane de dolari, si middle market enterprises, companii cu o cifra de afaceri cuprinsa intre 50 si 500 milioane de dolari:. Absolvent al ASE si a numeroase cursuri de specializare, Vlad Ponta si-a petrecut 18 ani din cariera in banking, dintre care noua la Citibank, noteaza Business Magazin.

Bancile din Romania au gasit "angajatul" perfect. Munceste 365 de zile pe an fara pauza, insa mai are de invatat limba romana

Daca sunati la banca sau la compania de telefonie mobila va raspunde un robot. Acesta reuseste sa inteleaga o buna parte din ceea ce spuneti. Dar daca apelati la expresii complicate, care nu sunt in programul lui, robotul va transfera la un operator in carne si oase, pana cand isi completeaza vocabularul. Maria este angajatul perfect. Poate sa munceasca 24 din 24, 7 zile din 7 fara concediu sau pauza de masa. Este un program care a fost "angajat" de o banca din Romania sa le raspunda clientilor, informeaza stirileprotv.ro

Noua ordine mondiala

Conceptul de ordine mondiala, asa cum este el cunoscut in epoca moderna, este in criza, avertizeaza Henry Kissinger, fostul secretar de stat american din timpul administratiilor Nixon si Ford, omul care a jucat un rol crucial in politica externa a SUA in perioada 1969-1977. Libia este in plin razboi civil, fundamentalistii islamici construiesc, prin crime si teroare, un asa zis Califat in Siria si in Irak, tanara democratie din Afganistan este aproape paralizata, iar relatia Occidentului cu China este divizata intre promisiuni de colaborare si acuzatii dure. In tot acest timp, Rusia incearca sa isi restabileaca influenta asupra fostului spatiu sovietic, iar mijloacele prin care face acest lucru sunt cum nu se poate mai dure, dupa cum o dovedeste criza de proportii din Ucraina, arata gandul.info

Un bilant care ne da de gandit! Peste 200.000 de romani isi petrec vacantele in Bulgaria: ce sanse are litoralul romanesc sa ia fata concurentei “all inclusive” de la sud? 

Litoralul romanesc sufera, iar statisticile ultimilor ani arata o schimbare a modului in care este perceput acesta de catre turisti, devenind tot mai mult o distractie de weekend si nu una in care sa iti petreci un sejur de mai multe zile, multi turisti optand in acest sens pentru a-si petrece concediul in Turcia, Grecia, dar si la vecinii bulgari.  Potrivit datelor oficiale, furnizate wall-street.ro de catre ANAT, anual, peste 200.000 de romani isi petrec vacanta de vara pe litoralul bulgaresc, in statiuni precum Albena, Nisipirile de aur sau Sunny Beach, fiind doar cateva dintre cele mai apreciate statiuni de pe litoralul vecin, mai ales de familiile care au copii, segment care in ultimii ani a scazut foarte mult in statiunile romanesti de la malul marii.

Banca Centrala Europeana, gata sa-si ajusteze politica monetara 

BCE este pregatita sa modifice politica monetara in zona euro, in sensul finantarii bancilor, pentru a incuraja acordarea de credite catre consumatori si companii, a explicat Benoit Coeure, membru in Consiliul Guvernatorilor BCE, potrivit  Bloomberg.  "BCE este pregatita sa ofere lichiditati suplimentare bancilor, cu conditia ca bancile sa creasca numarul de credite in economia reala", a declarat Coeure.

Medicamentul care ar putea aduce vanzari de 8 mld dolari pentru Novartis

Novartis ar putea incepe productia unui medicament pentru tratarea insuficientei cardiace, dupa ce testele clinice au avut rezultate mai bune decat s-a anticipat, iar compania urmeaza sa ceara aprobarea autoritatilor americane. Vanzarile sunt estimate la 8 miliarde dolari anual, potrivit unui analist al Sanford C. Bernstein & Co din New York, Timothy Anderson, , relateaza Bloomberg.