Exclusiv ZF: Interviu cu seful grupului britanic Vodafone: A venit momentul sa ne gandim la servicii fixe si pentru clientii consumer din Romania. Echipa locala evalueaza si lansarea de servicii TV

Serviciile fixe vor fi lansate cel mai probabil doar in orase, zonele preferate fiind cele in care Vodafone are o pozitie puternica pe telefonia mobila. Continutul video la pachet cu servicii de comunicatii va juca un rol si mai important in ofertele Vodafone, iar o optiune luata in calcul este si lansarea de servicii TV. Seful grupului Vodafone mai spune ca numarul de operatori din Romania este prea mare pentru o piata de nici patru miliarde de euro pe an astfel ca pariaza pe o consolidare, care poate fi realizata sub forma unei fuziuni, a unei achizitii sau a unui parteneriat - toate fiind variante pe care grupul britanic e gata sa le evalueze. Citeste interviul integral pe www.zf.ro.

DOSARUL MICROSOFT. Cine este "personajul-cheie" in cel mai mare caz de coruptie din ultimii 25 de ani din Romania

Ancheta in cazul Microsoft, cel mai mare dosar de coruptie din ultimii 25 de ani, in care sunt vizati 9 fosti ministri, a intrat in faza perchezitiilor. Oamenii de afaceri ale caror nume apar in dosarul Microsoft au primit vizita procurorilor anticoruptie. In cautarea unor documente care sa ii lege pe suspecti de contractele guvernamentale din anii 2003-2013, anchetatorii au perchezitionat 56 de sedii de firme, fundatii si locuinte private. Resedinta impresionanta de la Snagov a fost controlata amanuntit de procurori. Ei il vizeaza pe Remus Truica pentru ca in 2004 era seful de cabinet al premierului Adrian Nastase. In acel an, contractul Microsoft a fost semnat cu incalcarea legii, acuza procurorii, noteaza www.stirileprotv.ro.

FMI, mai pesimist fata de sansele de crestere ale economiei romanesti

Economia Romaniei se afla in recesiune tehnica, iar estimarile institutiilor internationale trec prin revizuiri negative. Daca evolutia descrescatoare se confirma, riscul unui nou an cu recesiune nu este exclus. Fondul Monetar International (FMI) a redus estimarea de crestere economica pentru Romania in 2014. Institutia internationala, ca de altfel majoritatea analistilor si economistilor, revizuieste prognozele cel putin o data pe an, iar estimarile nu sunt de regula atinse, scrie www.capital.ro.

O treime din judetele Romaniei sunt „desert“ pentru investitiile straine. Administratia ridica din umeri: Noi ii chemam, dar daca ei nu vor sa vina?

Investitorii straini ocolesc o treime din judetele Romaniei, in special cele din sud si est. Integrarea in UE nu aduce, dupa cum se vede, mult dorita „coeziune“, desi pentru coeziune Uniunea a alocat si va continua sa aloce Romaniei zeci de miliarde de euro, fonduri nerambursabile. Autoritatile locale ridica din umeri: noi ii curtam pe investitori, dar daca ei nu vor sa vina? Iar specialistii explica situatia: nu exista drumuri, nu exista infrastructura sau mana de lucru calificata, dar nici nu exista o „gandire strategica“, scrie Ziarul Financiar.

Dragos Petrescu, Caru' cu bere: Turistii straini sunt mai largi la punga, consuma in medie de 20 de euro

In Caru' cu bere intra zilnic 2.500 de clienti, din care 36% sunt straini. Acestia din urma cheltuiesc in medie la o masa 20 de euro de persoana, a declarat Dragos Petrescu, managerul restaurantului prezent in Centrul Vechi de 135 de ani. Cand ajung la Caru' cu bere, cei mai multi straini doresc sa incerce berea romaneasca, fapt pentru care Ursus este cel mai vandut produs. In privinta preparatelor, favoritii strainilor sunt micii, urmati de ciorba de burta. Astfel, restaurantul serveste lunar 2.000 de tone de mici, scrie www.wall-street.ro.

Apartamentul din Romania cu 36 de proprietari: Sute de oameni au cumparat cate o saptamana pe an, dar pe viata

Lucrarile de constructie la un complex rezidential cu 900 de apartamente de pe litoralul romanesc, dezvoltat de controversatul om de afaceri de origine turca Yilmaz Oguz, au fost demarate. Dezvoltatorii spun ca au vandut studiouri si apartamente pentru 80% din perioada de vara, printr-un inedit concept de "proprietate periodica". “70-80% din saptamanile din lunile iulie si august au fost deja contractate, iar in luna iulie vor fi finalizate primele patru blocuri, fiecare cu 180 de camere. Am semnat peste 500 de contracte. Sunt persoane care au cumparat 80 de pachete, iar altele au cumparat pentru doua-trei saptamani", spune Ana Tordai, consilier vanzari, potrivit www.economica.net.

BCE suplimenteaza lichiditatile puse la dispozitia bancilor din Grecia

Banca Centrala Europeana a decis joi sa suplimenteze lichiditatile puse la dispozitia bancilor din Grecia, prin reducerea unui discount aplicat obligatiunilor elene folosite de aceste institutii drept garantii pentru finantarea ieftina de la BCE, relateaza Wall Street Journal. Un acord informal in acest sens a fost convenit miercuri seara, in timpul unei intalniri la Frankfurt, la care au participat presedintele BCE, Mario Draghi, si guvernatorul Bancii Greciei, Yannis Stournaras, a declarat joi un oficial al bancii centrale elene.

Japonia face primele teste cu calatori pentru cel mai rapid tren din lume, care va atinge 500 km/ora

Central Japan Railway, care construieste o linie feroviara de mare viteza maglev, a primit un numar coplesitor de cereri pentru o plimbare cu cel mai rapid tren din lume, in calatoriile-test pe care compania le face inainte de lansarea oficiala din 2027, scrie Bloomberg. In jur de 150.000 de cereri au fost primite pentru cele 100 de bilete pentru calatoriile care vor avea loc in noiembrie si decembrie.

SUA au iesit din criza. Cea mai mare economie a lumii a inregistrat cel mai mic deficit bugetar de dupa 2007

Guvernul federal al Statelor Unite a inregistrat in anul fiscal 2014, incheiat la sfarsitul lunii septembrie, cel mai redus deficit bugetar incepand din 2007, dinainte de intrarea in recesiune, respectiv 483 miliarde dolari, potrivit datelor Trezoreriei americane, citate de Wall Street Journal. Deficitul pentru anul fiscal 2014 a scazut cu 29% fata de valoarea consemnata in anul anterior, 680 de miliarde de dolari. Deficitul din acest an reprezinta aproximativ o treime din cel inregistrat in anul 2009, cand a atins nivelul record de 1.400 de miliarde de dolari.