Presedintele Sindicatului Transportatorilor RATB, Mircea Ionescu, a spus, la finalul discutiile cu primarul general, ca in mod normal circula zilnic in Capitala 537 de tramvaie si troleibuze, iar dintre acestea in 1 iunie vor fi pe trasee 85%.

El a precizat, de asemenea, ca cele 1.000 de autobuze care ies zilnic pe trasee in Bucuresti vor circula si in 1 iunie, cand a fost anuntata greva de solidaritate.

"Am decis sa nu facem greva de solidaritate intrucat masurile de austeritate anuntate de Guvern nu ne afecteaza", a declarat Mircea Ionescu, citat de Mediafax.

Liderul sindical a mai spus ca la Uniunea Sindicatelor din Transportul Public Local sunt afiliati 2.400 de soferi de pe troleibuze si tramvaie, dar doar 1.200 vor sa intre in greva.

La RATB sunt organizate 11 sindicate, cu aproximativ 11.800 de membri, din care o singura uniune sindicala doreste sa se solidarizeze cu greva anuntata pentru 1 iunie, a precizat Ionescu.

Anterior, presedintele sindicatului de la Metrorex, Ion Radoi, anuntase ca, pe langa angajatii de la metrou, pe 1 iunie vor intrerupe lucrul si salariatii RATB.

Sindicatele de la CFR vor decide luni daca vor opri traficul feroviar, data cea mai probabila pentru declansarea grevei fiind ziua de miercuri, 2 iunie.

"Luni, la ora 12.00, vom anunta daca sindicatele CFR vor intra sau nu in greva generala pe 2 iunie. Daca si salariatii CFR vor fi afectati de reducerile salariale de 25%, la orice ora putem declansa greva generala", a spus presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva (FML), Iulian Mantescu.

Radoi a precizat ca salariatii Tarom au renuntat la greva de solidaritate pe care o anuntasera saptamana trecuta, dupa ce conducerea companiei le-a promis ca, in cazul in care salariile le vor fi taiate cu 25%, reducerea va fi compensata prin majorarea diurnei in valuta pentru personalul navigant.