Desi este membru al partidului de guvernamant, PDL, presedintele Comisiei de Invatamant din Senat, Mihail Hardau, a declarat ca se bucura pentru decizia luata de Curtea Constitutionala.

"Trebuie sa ajungem la o lege a educatiei care sa fie asumata de sistem, reformatoare. Eu, trebuie sa va spun, chiar daca nu e in asentimentul colegilor mei, ma bucur ca legea educatiei revine acolo unde trebuie , in Parlamentul Romaniei. Senatul Romaniei va face o lege a educatiei" , a spus fostul ministru al Educatiei.

Un alt fost ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca se bucura de doua ori. O data pentru ca institutia Curtii Constitutionale a dovedit consecventa prin luarea acestei decizii, iar a doua oara pentru ca Senatul va putea sa-si duca treaba pana la capat, cu legea educatiei.

"Cred ca daca decizia nu era aceasta ... aveam o problema ca tara foarte importanta, de schimbare a deciziei dupa cum bate vantul.", a mai spus Ecaterina Andronescu.

Mircea Geoana a sustinut recent ca, in 2009, Guvernul Boc a avut o actiune similara, insa, atunci, judecatorii CC au declarat neconstitutionalitatea retragerii legii din Parlament.

Curtea a aratat ca angajarea raspunderii Guvernului asupra unui proiect de lege nu poate fi facuta in orice conditii, deoarece aceasta modalitate de legiferare reprezinta o exceptie.

Cu toate acestea, in 28 octombrie 2010, Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament pe Legea educatiei.