Ea este Diana si pentru ca a venit pe lume cu forcepsul este operata, des pentru implanturi de tije si grefe de os. Interventii cruciale. Medicul care s-a ocupat in toti acesti ani de fetita se gindeste sa emigreze.

In ultimii 30 de ani, la Spitalul Marie Curie din Bucuresti, mii de copii s-au ridicat si au mers, desi, in unele cazuri, minunea a venit dupa ani de efort si zeci de operatii. Cu o luna in urma, doctorul Pesamosca, profesorul chirurgilor de aici, s-a stins. Au ramas pe baricade cativa dintre elevii lui din anii 70-80, pentru care devotamentul a fost mai puternic decat tentatia banilor. Intrebarea este cine vine din urma.

"Au plecat nu pentru ca au vrut ei, ci pentru ca au fost fortati de imprejurari. De 7 ani, nu au venit rezidenti sa se pregateasca in acest domeniu, ortopedie pediatrica" , spune Gheorghe Burnei, medic ortoped pediatru.

Aceeasi durere si la Urgente, unde sectiile functioneaza cu jumatate din personal. Cei mai buni isi fac pasaportul. ''Incepatorii vor avea 3500 de euro pe luna iar specialistii pana la 8000 de euro pe luna", spune Jorg Herrmann, recrutant Germania.

Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor, spune ca este cea mai mare criza de 35 de ani de cand profeseaza. In ultimii ani, au plecat in Marea Britanie 10.000 de medici. Spre Franta 6.000, in Spania - 3.000, in Belgia - 1.000, iar in Statele Unite - 5.000 de romani.