Thiel a ales deja 24 de tineri sub 20 de ani, care isi vor pune in aplicare ideile cu care vor sa schimbe lumea.

De exemplu, unul dintre castigatori vrea sa creeze un sistem bancar pe mobil, altul sa fabrice bio-carburanti mai ieftini, iar un al treilea viseaza sa construiasca roboti care sa ajute la treburile casnice.

Nick Cammarata din Newburyport, Massachusetts, este unul dintre cei selectati. Programatorul de 18 ani are o inclinatie speciala catre codare si decodare. Datorita bursei pe care a castigat-o, Nick nu va merge in aceasta toamna la facultate. Sau poate nu va mai merge deloc.

Impreuna cu David Merfield, de 17 ani, va lucra la un soft care va schimba complet modul in care se va preda in liceele americane.

Merfield a refuzat o oferta la Universitatea Princetown pentru a-si pune in practica proiectul realizat cu banii dati de Peter Thiel.

Acest gen de finantari si de proiecte sunt un punct de cotitura important in vietile nostre”, a declarat Cammarata, pentru Associated Press.

Aceste burse au fost puse in aplicare exact in momentul in care, in Statele Unite, nu se mai pune foarte mare pret pe valorile educatiei inalte, mai ales in conditiile in care tinerii se imprumuta pentru a urma o facultate si raman cu datorii dupa terminarea acesteia.

In opinia lui Thiel, transformarea tinerilor in “scalvi ai datoriilor” inca de pe bancile scolilor nu duce catre o societate mai buna.

Peter Thiel a facut avere din serviciul de plati online PayPal, pe care l-a infiintat la scurt timp dupa ce a terminat Facultatea de Drept Stanford. Apoi a devenit cel mai important investitor de la Facebook.

Thiel crede ca cel mai eficient mod in care tinerii dotati pot contribui la dezvoltarea societatii este sa renunte sa mearga la facultate si sa-si puna in aplicare ideile. Si da ca exemplu afacerea Facebook, in care are mare incredere, ceea ce l-a facut sa investeasca in reteaua de socializare 500.000 de dolari.