"Azi, la ora 7.15, inima maestrulului a incetat sa bata si nu a mai dorit sa porneasca. Maestrul a plecat dintre noi", a spus Bradisteanu.

In urma cu o zi, medicul spunea ca starea poetului este "extrem de grava" si ca boala lui Adrian Paunescu depaseste resursele terapeutice ale unitatii.

Adrian Paunescu a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala pe 26 octombrie cu probleme cardiace, renale si hepatice. Starea lui de sanatate s-a agravat de la o zi la alta, medicii fiind nevoiti sa-l resusciteze de mai multe ori, din cauza stopurilor cardiace repetate. Ieri, poetul a intrat in coma, fiind tinut in viata de aparate.

Adrian Paunescu - lider al Cenaclului Flacara si politician prezent in dezbaterea publica

Poetul Adrian Paunescu a definit o generatie, cu Cenaclul Flacara si cu versurile sale, dar dupa caderea comunismului a fost acuzat ca i-a scris poeme laudative lui Nicolae Ceausescu. Cu toate acestea, el a ramas un nume in viata publica si politica romaneasca, scrie Mediafax.

Adrian Paunescu s-a nascut la 20 iulie 1943, in Copaceni, judetul Balti, Basarabia, in prezent Republica Moldova.

Paunescu este cunoscut mai ales ca poet si ca organizator al Cenaclului Flacara, el fiind si unul dintre cei mai prolifici autori romani contemporani.

A debutat ca poet in 1960, iar din 1973 a condus revista Flacara, din fruntea careia a fost destituit in iulie 1985. Pretextul imediat a fost scandalul busculadei iscate la concertul Cenaclului Flacara din Ploiesti din iunie 1985, insa Adrian Paunescu devenise cunoscut si pentru criticile la adresa puterii, un exemplu fiind poemul "Analfabetii", publicat in 1980, in Flacara.

Intre anii 1970 si 1980, Paunescu a devenit o figura importanta in presa romaneasca, iar Cenaclul Flacara, pe care l-a infiintat, si revistele pe care le-a coordonat au exercitat o atractie indiscutabila asupra tineretului si a vietii publice din Romania.

Dupa caderea comunismului, nu i s-a permis reintoarcerea la conducerea revistei Flacara, astfel ca, in toamna anului 1990, a fondat revista Totusi iubirea. In calitate de publicist a mai condus ziarul Sportul romanesc, o scurta perioada, in 1999, si a realizat emisiuni de fotbal la Antena 1. Pasiunea sa pentru fotbal se reflecta si in imnurile pe care le-a compus echipelor de fotbal Rapid Bucuresti si Universitatea Craiova: "Sintem peste tot acasa" si, respectiv, "Oltenia eterna Terranova".

Relatia lui Paunescu cu regimul Ceausescu este, in general, considerata ambigua, mergand de la scrierea de poeme adulatoare, la critici publice directe. Aceasta explica si varietatea pozitiilor pro si contra Paunescu de dupa 1989. Paunescu a fost secretar al UTC la Uniunea Scriitorilor si membru al PCR.

Din august 1992 a devenit membru al PSM, iar din ianuarie 1995, prim-vicepresedinte al partidului. La 27 septembrie 1992 a fost ales senator de Dolj, pe listele PSM.

La alegerile parlamentare din 2000 este ales senator pe listele PDSR - Dolj, in 2004 castiga un nou mandat, pe listele PSD, in circumscriptia electorala Hunedoara si detine functia de presedinte al Comisiei pentru cultura.