Managerul de fond, in varsta de 55 de ani, care a devenit peste noapte, in 2007, unul dintre cei mai de succes traderi americanii doar pariind pe colapsul pietei imobiliare americane si, ulterior, pe cresterea aurului, a dat gres acum. Acum este considerat unul dintre marii perdanti ai unei piete de 2.000 de miliarde de euro dupa ce a mizat pe revenirea economiei, exact contrariul a ceea ce i-a adus zeci de milioane de euro in urma cu patru ani.

Fondul sau de investitii Paulson&Co care, pana in martie, administra 38 de miliarde de dolari, acum mai are in portofoliu doar 35 de miliarde de dolari, suma scazand in acelasi ritm cu busele americane.

Valoarea unuia dintre fondurile administrate de el a scazut cu mai mult de 30% de la inceputul anului si pana acum, comparativ cu o scadere de doar 6,1% a unui fond administrat de alta companie.

Unde a gresit managerul

A mizat eronat pe revenirea pietei imobiliare din SUA si economiei de aici per ansamblu, iar acest lucru a insemnat si faptul ca a achizitionat numeroase actiuni in cadrul unor institutii precum Bank of America, Citigroup, Hartford Financial, Popular Inc. sau American Capital, companii care au avut si ele zile grele pe bursele americane.

Spre exemplu, valoarea actiunilor detinute in cadrul Citigroup, Popular (cunoscute drept Banco Popular) si SunTrust Banks a scazut cu mai mult de 800 de milioane de dolari in ultimele patru luni, iar loialitatea celor care isi administra averea prin intermediul fondului sau scade in linie cu declinul burselor.

Sursa foto: www.soundmoney.be

Citeste si

Der Spiegel: Focul a fost stins cu foc. Lumea se indreapta spre faliment

Top 10 cei mai mari datornici la bugetul de stat. In clasament se afla o singura companie privata